Sexologisk rådgivning

Sexologisk rådgivning er både for par og enkeltpersoner. Det giver god mening at involvere sin partner i rådgivningen, selvom det kun er den ene, der oplever problemet. Har man et sexologisk problem, vil det påvirke hele relationen. Det kan dog være, at du har et konkret problem, som du ønsker at arbejde alene med først, eller måske er du single. Du har måske nogle tanker eller lyster,  som du er flov over, som du har brug for at dele med en neutral person. Tag endelig kontakt hvis du er i tvivl. 

Sexologisk rådgivning kan i de fleste tilfælde klares på færre sessioner end ved parterapi. Der er dog ofte både problemer med parrelationen og med sexlivet, da de to ting naturligt påvirker hinanden. Er man dårlige til at kommunikere, går det ofte ud over det seksuelle, og omvendt.

Alle er forskellige – også på det seksuelle plan. Der er derfor sjældent en one-fits-all løsning. Der kan være mange bagvedliggende årsager, til de seksuelle problemer man oplever, og derfor er man nødt til at anskue hele mennesket bag. Jeg rådgiver derfor ud fra et bio-psyko-socialt perspektiv. 

Eksempler på seksuelle problemer

Smerter ved samleje

Smerter ved samleje

Kan skyldes vaginisme, hormonelle påvirkninger af slimhinden, fx efter en fødsel eller noget helt tredje. Uanset årsag, skal smerter ved samleje tages alvorligt.
Kontakt

Manglende lyst

Manglende lyst

Kan have mange årsager, med både fysisk og psykisk afsæt. Hvis manglende lyst er et problem for dig, så tøv ikke med at kontakte mig.
Kontakt

Rejsnings-problemer

Rejsningsproblemer

Kan skyldes fysiske forandringer i penis eller have psykiske årsager, fx. forventningspres, stress, depression mm. Det er vigtigt at finde årsagen og udelukke evt. sygdom.
Kontakt

Tidlig eller sen sædafgang

Tidlig eller sen sædafgang

Tidlig sædafgang kan være et reelt problem, men kan dog også skyldes urealistiske forventninger. For sen sædafgang kan skyldes psykologiske mekanismer.
Kontakt

Orgasme problemer

Orgasmeproblemer

Ses både hos kvinder og mænd, med en overvægt af kvinder. Problemet kan opstå i forskellige sammenhænge, og skal derfor behandles forskelligt. Kontakt mig for at høre mere.
Kontakt

Andre seksuelle problemer

Der findes mange andre seksuelle vanskeligheder og tvivlspørgsmål end ovenstående eksempler, og det er umuligt at dække dem alle ind her. Andre eksempler kunne være: 

  • Seksuelle fantasier
  • Forvirring omkring seksuel orientering
  • Transkønnethed/kønsidentitet
  • Sexafhængighed/pornoafhængighed
  • Aseksualitet
  • Seksuelle bivirkninger ved medicin
  • Parafilier
  • Forskelle i seksuelle behov og lyster
  • Selvværdsproblemer

Mit indgangsvinkel til sexologi

I Danmark er “Sexolog” ikke en beskyttet titel, så alle må kalde sig, og arbejde som, sexolog. Der findes dog formaliserede uddannelser i Danmark, der kan udløse autorisation i Nordic Association for Clinical Sexology (NACS). Jeg har min 2,5 årige uddannelse i klinisk sexologi fra Dansk Forening for Klinisk Sexologi (DACS). Her får man titlen “Sexologisk Counsellor”. Derudover har jeg læst til affektfokuseret par- og sexterapeut, og har derfor autorisation som klinisk sexolog.

I klinisk sexologi tager man udgangspunkt i et holistisk paradigme, hvilket vil sige, at man tænker på mennesker som en helhed indeholdende både biologiske, fysiske og psykiske dele, der har indbyrdes indflydelse på hinanden. Andre elementer man medtænker er sociale, kulturelle, etiske og eksistentielle perspektiver.

Det er derfor, seksualiteten er et så mangfoldigt og spændende område at beskæftige sig med.